Polska to dziś dla wszystkich ogromna, radosna niespodzianka. Nasz kraj jest pełen miejsc niezwykłych, rodzinnych, serdecznych i zjawiskowo pysznych, a znalezienie Polski na talerzu nigdy dotąd nie było tak proste. Ekologiczna rodzima kuchnia zaskakuje odkrywaniem na nowo starych, zapomnianych smaków we współczesnej, zdrowej i pełnej smaku formie. Nasze hotele śmiało mogą konkurować z najbardziej znanymi światowymi markami, niejednokrotnie bijąc je na głowę nie tylko jakością usług, ale niepowtarzalną w skali świata lokalizacją. Ogromnie się cieszę, że te wszystkie cuda mamy tuż obok, na wyciągnięcie ręki, w dodatku nader często w cenach zupełnie nieświatowych.
151 najlepszych polskich restauracji i hoteli to mój subiektywny, emocjonalny wybór. Stoi za nim potrzeba podzielenia się z wami moim smakiem i ogromna chęć wskazania pysznych miejsc, których właściciele i ich rodziny pracują z pasją i miłością. Skorzystanie z ich gościnności będzie najlepszym potwierdzeniem, że ten wysiłek ma sens. Dla mnie będzie to ogromna satysfakcja, płynąca z tego, że mogłam pokazać restauracje spełniające marzenia o zapomnianych smakach, i hotele, w których po prostu poczujecie się jak w domu.
Okladka: twarda
Ilość stron: 240
Wydawnictwo: Pascal
Magda Gessler to osobowość, pełna temperamentu kobieta, którą zna chyba każdy w Polsce - chociażby za sprawą telewizyjnych programów kulinarnych, jak Kuchenne rewolucje, czy Masterchief. Magda Gessler jest przede wszystkim restauratorką i znawczynią kuchni. Prowadzi własne restauracje, jest jurorką programów kulinarnych, ale i kreatywnie odmienia inne restauracje i daje im nowe życie. Jest bardzo wyrazistą postacią, pełną temperamentu i smaku.
Magda Gessler zna biznes restauracyjny od podszewki, nie tylko potrafi świetnie gotować i prowadzić restaurację, ale zna się również na biznesowej stronie tego przedsięwzięcia. Czego, o wielu powiedzieć się nie da....
Tym razem, w najnowszej książce, Magda Gessler opowiedziała nam o swoich podróżach po Polsce. Stworzyła swoisty przewodnik po polskich hotelach i restauracjach, podzielony na sześć rejonów Polski. Autorka przejechała Polskę wzdłuż i wszeż i podzieliła się z nami smakami, zwyczajami i standardem w odwiedzanych miejscach. Okazało się, że w Polsce jest wiele fantastycznych miejsc, zupełnie nie odbiegających od światowego poziomu, pięknych i smakowitych.
Przewodnik po polskich hotelach i restauracjach jest lekki, wygodny i poręczny. Bardzo ładnie wydany, na kredowym papierze, bogato ilustrowany. Cechuje go bardzo przystępna i lekka forma - w chwilę można znaleźć ciekawiące nas informacje. Na początku znajduje się czytelna mapa Polski z oznaczonymi numerami miejscami, które są opisane w treści. Oprócz opisu i oceny miejsca oraz jego specjalności, znajdzicie tutaj dokładny adres miejsca, stronę www, telefon kontaktowy, itd.
Niestety, co najlepsze to i często stosunkowo drogie, więc nie jest to oferta dla turystów szukających tanich noclegów. Są tutaj jednak opisane również lokale ze średniej półki, które zaskakują pysznymi posiłkami i wysokim poziomem obsługi. Znajdziecie tutaj również lokale znane z Kuchennych rewolucji Magdy Gessler, gdzie można smacznie i tanio zjeść w przyjemnym lokalu. Bardzo fajna pozycja, która powinna znaleźć swoje stałe miejsce w waszych samochodach, obok mapy Polski.
151 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce to idealne połączenie poradnika i przewodnika - polecam :)
Byłam już w kilku knajpach po rewolucji Magdy Gessler, bardzo lubię Ąkę w Lublinie i jak mogę tam wracać, więc ta książka na pewno jest dobrym wyborem :)
OdpowiedzUsuńReklama restauracji, podobnie jak reklama hotelu czy innego podobnego obiektu to połowa sukcesu. Kiedy p. Magda odwiedza dane miejsce ma fajną reklamę "z miejsca".
OdpowiedzUsuń